diumenge, 1 de gener de 2017

San Miquel del MontLA RUTA EN
 
Aquesta és la primera sortida dels Bufets d'aquest any ha tocat el dia d'anar esperar els reis, esperem que aquest any sigui tan bo com el passat que per a mi va ser el primer any amb sortir amb tota aquesta colla de companys.
La sortida d’avui la fem des de davant la fàbrica del company Viñals , comencem a pujar per l’hostal de sol, arribem a Can Joanet una casa de pagès amb una bona vista d’Olot, aquí també podem veure la sortida del sol en un dia d’hivern amb força fred. Al continuar el camí en primer lloc ens trobem amb el castell del coll forçaq deteriorat , i men endevant amb la font del CollSan Andreu del coll .  apareix citada en uns documents de l'any 953, que fan referència al monestir benedictí de Santa Maria de Ridaura, però la majoria d'historiadors dubten de l'autenticitat d'aquests documents.L'església actual data del segle XII. Està formada per una sola nau rectangular, acabada a l'est per un absis semicircular. La nau està coberta per una volta apuntada, mentre que l'absis es cobreix amb mig cercle.La font del Coll , una gran font vora el castell del coll sempre amb bones vistes de la vall.
 Arribem a San Miquel del Mont , En un gir de 360 graus s'hi pot visualitzar la plana de la Vall d'en Bas amb el Puigsacalm de fons, el poble de Riudara amb el coll de Canes a sobre, els cim del Santigosa, la carena dels Pirineus per sobre de les serralades de l'Alta Garrotxa i el pla de Bianya i Sant Joan les Fonts a vista d'ocell.
 En aquest cim i trobem L'antiga església parroquial de Sant Miquel del Mont va ser consagrada l'any 958 pel bisbe de Girona Arnulf. Aquest temple del segle X va ser substituït en el segle XII per una nova construcció. No es coneix la data exacta en que va perdre la condició de parròquia
 

 


Passant de nou per L´ermita de San Andreu i per un corriol pugem fins l´oratori de Sant Valentí
 


En Viñals dóna per acabada la sortida del dia d´avui

holaaa